Megrongálták a tanösvényt!

2012.04.21. 20:01

Tegnap este (2012.április.20) ismeretlen tettes/tettesek kidöntöttek négy táblatartó lábat, ebből hármat tőből kitörtek és egyet ellpoptak. Négy kis táblát tettek tönkre. Kettőt eltörtek, kettőt elloptak. Teljesen megdöbbenve álltunk a szétdúlt tanösvényrésznél. Feltehetőleg valami részeg csapat támolygott haza, mikor úgy gondolták, ők most megmutatják milyen kemény srácok. Sajnos az értelmi szintjüktől ennyi tellett. Nem fogjuk soha megérteni, miért okoz valakinek örömet az, hogy egyszerűen vandalizmusból tönkreteszik azt ami más embereknek fontos.

 

Fotók: Lampert Benedek

 

Így találtunk rá a tanösvény kidöntött részére...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...csak egy láb maradt épen a kidöntöttek közül. A többi ki lett törve, mint például ez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy ez sem úszta meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A láb itt épségben maradt, viszont a táblát leszakították róla. Nyilvánvalóan el volt dobálva és egy járókelő támasztotta a lábazathoz, akiben volt annyi, hogy nem hagyta szanaszét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A leszakított kis tábla "csonkjai".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szörnyű látvány...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anyagi kár még nincs pontosan fölmérve. Nagyjából 20 000-30 000-re becsüljük. Az ügyben feljelentést fogunk tenni és törekszünk rá, hogy minél hamarabb pótoljuk a táblákat. A megmaradtakat visszarakjuk ideiglenesen, hogy információval addig is szolgáljanak amíg kicseréljük őket. Az eltört lábakból (mivel alacsonyabbak "lettek") a gyerekeknek fogunk készíteni ismeretterjesztő táblát, kisebb magasságban, ami kifejezetten nekik lesz készítve. Azt, hogy miért loptak el két táblát arról fogalmunk sincs. Talán elvitték "trófeának" ezek az agyilag zakkant vandálok. Elnézést a kifejezésért, de aki ilyet művel az nem érdemel szebb jelzőt.

 

A táblák helyre állításáig megértéseteket és türelmeteket kérjük!

Köszönettel: Ligeti Madárvédelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr14465400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JaFFaR 2012.04.22. 01:14:28

Gyalázat, nincs mese, nagyon szigorúan kellene fellépni az ilyen tömény intellektualitás ellen. A térfigyelő rendszer jó megoldás lenne.
Fel a fejjel, ne keseredj el, örülj, hogy nem vagy olyan mint ezek.

Lampert Benedek 2012.04.22. 21:23:16

A kitartás megvan, helyre fogjuk hozni :)!
süti beállítások módosítása