• Nagyapám mindig azt mondta: a tavasz az ravasz! És lám, igaza volt. Kissé szokatlan látvány tárul elénk mikor kinézünk az ablakon. Március közepén gyakorlatilag akkora hó esett két nap alatt, hogy a fák ágai meggörnyednek a súlya alatt. Érdekes ellentét, mikor látjuk az ágon a friss hajtást, amit befed némileg a hó, mindezt március közepén.

A madarakról sem feledkezhetünk meg, hisz ők sincsenek erre felkészülve. Lehet, hogy már abba hagytuk az etetést, az elmúlt hetek meleg napjai miatt, de most újra szükség van rá! Amíg ismét vissza nem áll a tavaszi időjárás, újból meg kell töltenünk az etetőket és langymeleg vagy cukrozott vizet tölteni az itatókba (a cukor késlelteti a víz befagyását és plusz energiához juttatja a madarakat).

 

• Fotók: Lampert Benedek

 

 

Hatalmas hó esett, látszik, hogy az ágak is a földig hajlanak.

P1270054_resize_1.JPG

 

 

Etessünk tovább, míg újra fel nem melegszik az idő!

fejléc2_resize.jpg

 

 

Ebben a bokorban van az itató, a lehajaló ágak miatt már nem is látszik.

P1270063_resize.JPG

 

 

Mi kérjük!

Aki teheti és kedve is van hozzá, az az etetőkbe nyugodtan hozhat magot, vagy vizet az itatókba, és ezzel is hozzájárulhat a madarak védelméhez! Fontos: kenyeret az etetőkbe TILOS tenni, mert bélgyulladást okozhat  a kisebb madaraknak!

 

 

 

 

200-as_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr925135980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa 52 2013.03.15. 17:24:48

Azt gondolom az etetést eddig sem kellett volna abbahagyni,ugyanis a magevő madarak a meleg idő ellenére sem találnak élelmet.Az éjszakák meg még igen csak hidegek.Ez az MME honlapján is olvasható.Sajnos az ilyen információk miatt sok ember tévesen cselekszik.Ajánlom tanulmányozásra az MME honlapját.
Én szoktam vinni a ligetbe diót és mogyorót,sajnos többször üresek az etetők mint hogy lenne benne élelem.

Baráti üdvözlettel Zsuzsa

LigetiMadárvédelem 2013.03.16. 10:41:03

Ez így igaz, enyhe időben sem szabad üresen hagyni az etetőket, de mi ezt soha nem is állítottuk. A cikkben azoknak az embereknek hívtuk fel a figyelmét, akik esetleg azt gondolták, hogy az enyhébb idő miatt már nem kell etetni a madarakat.
Kérjük ezentúl pontosabban olvassa el cikkeinket.
süti beállítások módosítása