• Az Egyesült Államok nemzeti madarává 1782-ben a fehérfejű rétisast választották, noha Benjamin Franklin jobban szerette volna a vadpulykát.

• Az Amerikai polgárháború idején a 8. wisconsini önkéntes gyalogos hadosztály 5 dollárért megvásárolta a csippeva indiánoktól az Old Abe nevű rétisast. Abe-t kabalaként magukkal vitték csatákba, ott volt a Vicksbur 1863-as ostrománál is. A háború után a sas a veterán segélyező egyletek pénzgyűjtésében segédkezett.

• A Challenger nevű fehérfejű rétisast arra idomították, hogy a sportstadionokba repüljön be az amerikai himnusz hallatán. Szerepelt nagy baseball-, amarikaifutball-mérkőzések és kosárlabda döntők előtt. Tudását a Fehér Ház előtt is bemutatta.

 

 

Old Abe. Remek kép róla, a katonáknak bizonyosan erőt adott :)!

260px-Kondor1_groß_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Challenger, az utód.

challenger_highres.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr634648583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása