Ablaknak ütközés

2012.06.23. 21:52

Súlyos veszélyt jelent a madarak számára az ablaknak repülés. Ez azért történik, mert az ablaktáblákon tükröződik az égbolt, a fák és egyéb természeti képződmények. A madarak ezt a valóságnak hiszik, és teljes erőből neki repülnek, ami sajnos az esetek többségével az állat elpusztulásával jár.

Ezen a problémán könnyen segíthetünk néhány egyszerű módszerrel. Ha a saját ablakunkról van szó, természetesen elegendő a függöny, vagy bármi más használata, ami megakadályozza a csillogást.

De mit tehetünk, ha nem a mi ablakunkról van szó? A ragadozómadár sziluettek pontosan ebben a helyzetben segítenek. A madarak ezt látván elkerülik az ütközést, mert megijednek, mivel azt hiszik valódi ragadozómadárral van dolguk.

 

Ez a sziluett egy sólymot ábrázol.

ragadozomadar-sziluett-solyom-fekete.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen a képen valódi sólymot láthatunk. A hasonlóság szembetűnő, a hatás felől nem lehet kétségünk.

Fotó: Kovács Adrienn

sziluett.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 200-as.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr964607124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása