• A közeledő költési időszak miatt fontos, hogy előtte elvégezzük az odúkon a megfelelő ellenőrzéseket (pucolás, javításra szoruló részek kicserélése), hogy a madarak teljes biztonságban legyenek. Ebből az okból kifolyólag mi is megtettük ezt a Sasszem utcai odútelepünkön. A felelős: Ágoston Dávid teljes karbantartást végzett az odúkon.

 

• Fotók: Ágoston Dávid

 

• Minden odú le lett véve és újrafestve illetve számozva, ahol szükség volt rá a drótozást vagy a csavarozást is kicseréltük, hiszen ez az egyik legfontosabb része az odúnak, mert amennyiben ez rossz állapotban van az odú leeshet a fáról, aminek súlyos következményei lehetnek, nemcsak az odúkban lévő madarakra nézve, hanem az  alattuk elhaladó emberekre is.

 

Az újracsavarozás, bizonyos idő elteltével nagyon fontossá válhat!

P3020007 (2)_resize.JPG

 

 

 

Szintén fontos az időtállóságot nagyban megnövelő kátránypapír is. Ez a módszer széles körben elterjedt, mivel a költőhely tetejére szögelt kátránylap teljes vízhatlanságot biztosít, így a fa jóval hosszabb ideig bírja károsodás nélkül. Az odútelepen most ezek is cserélve lettek, vagy amelyik odún egyáltalán nem volt, arra is felkerült, kivéve a C odúkat, mert ezek közvetlenül az eresz alatt helyezkednek el, ezért ezek eleve nincsenek kitéve az esőzéseknek és a havazásnak.

 

Mindegyik odúra felkerült a kátránypapír.

P3020015_resize.jpg

 

 

A Sasszem u.-i odútelepünkön 8 db odú van van kihelyezve, mely egy A odúval bővült a felújítás során. Így összesen 2db A, 4db B és 2 db C típusú fészkelőhely várja idén a madarakat. Tavaly a két C és az A odú kivételével minden odúban volt költés, reméljük ebben az évben is is hasonlóan jó eredmény születik.

 

P3020012 (2)_resize.JPG

 

 

Látogassa meg facebook-os és YouTube-os oldalunkat is!

 

 

 

 

200-as_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr95118665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása