Az első tavaszi napok

2012.03.17. 23:11

• Március első meleg hete élményben gazdag perceket szerezhetett a madárbarátoknak. Napfényes időben járni az erdőket, parkokat, igazán páratlan élmény, főleg, ha közben felfigyelünk a környezetünk élővilágára. Mi pont ezt tettük és a tervezetnél jóval többet töltöttünk kerületünk madarainak társaságában, amit egy cseppet sem bántunk meg. A meleg időnek köszönhetően az etetők körüli nyüzsgés megszűnni látszik. Egyre kevesebb a látogató a kihelyezett eleségeknél, ami persze így a természetes.

•Fotók: Lampert Benedek

 

Széncinege(felül) és tengelicek(alul) az önetetőn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Fontos, hogy ne etessünk túl sokáig! A túl hosszú etetés veszélyes lehet! A szülők az etetőkből vihetnek a fiókának eleséget ami egy egész napraforgó esetében végzetes lehet a kicsikre nézve!

Az itatóknak ellenben egész évben üzemelniük kell!

 

Egy tengelic oltja szomját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekes volt megfigyelni azt is, amint egy csuszka pár tisztogatja az odúját és előkészíti a költésre. A csuszkák mindig párban vannak és hangjukkal folyamatosan kommunikálnak egymással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon örültünk egy zöld küllő jelenlétének!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi ajánljuk:

Aki teheti kiránduljon egyet a közeli erdőkben, vagy tegyen egy sétát valamelyik parkban! Távcső és fényképezőgép kötelező :)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr794323009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madarvedok 2012.03.18. 10:14:16

szuper jó fotók Benedek! Őrülök,hogy tagja lehetek az egyesületednek :) !
süti beállítások módosítása