Erre a hétre az erzsébet-ligeti és a mátyás király téri odútelepünk év végi eredményeiről szóló cikkünket terveztük, ami nem is fog elmaradni, most azonban másról kell beszámolnunk.

Egyáltalán nem pozitív dologról van szó. 2012 december 2-án vettük észre, hogy a tanösvényünket ismét tovább rongálták. Kettétörték a az egyik tanösvény kezdő nagy táblát, elloptak három etetőt(erről nincs kép, mert mi is csak annyit vettünk észre, hogy nincs a helyén), széttörtek egy kis táblát, letörték a dúc etető etetőtálcáját. A cinkegolyós etető és a nagy tábla árát egyenlőre nem tudjuk, mert az MME honlapján nincs feltüntetve, ezt majd levelezésen keresztül megtudakoljuk, minden estre 40 000 Ft felettire becsüljük, ami nagyobb kár, mint amit egész nyáron tönkretettek - az 30 000 Ft volt. Ezzel együtt 70 000 Ft körül van a végösszeg. Pontos kárjelentés nem sokára.

Miután még helyre sem hoztuk a tanösvényt mégis folyamatosan teszik tönkre, ezrét nincs más választásunk mint: amíg ezeket a vandálokat nem fogják el, nem javítjuk ki a hibákat, mert sajnos pénzkidobás lenne, hiszen minden jel szerint azt is tönkretennék. Sajnálattal kell közölnünk, hogy a tanösvény meghatározatlan ideig nem megtekinthető teljes egészében. Az eszközöket pótoljuk, mert a madaraknak enniük kell, a három etető tönkretétele nagy veszteség a madarak számára, az életükbe kerülhet.

 

A tönkretett dúc etető. A lábazatát is kilazították.

IMG_20121202_124137.jpg

 

 

Veréblakótelep táblája és egy másik oszlop. Mindkettő javíthatatlan.

IMG_20121202_124948.jpg


veréb.jpg

 

 

Személyesen beszélünk majd az önkormányzattal és megpróbálunk valamilyen megoldást találni, aminek a végeredményéről természetesen beszámolunk majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr294942915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása