Ledőlt az utolsó tábla is!

2013.04.07. 16:09

• Április 7-én a tanösvény mint olyan, gyakorlatilag megszűnt. A sorozatos rongálásoknak és vandalizmusoknak köszönhetően, a Ligeti Madárvédelem és az MME tanösvény kezdő táblája is áldozatul esett a pusztításnak. Az MME tábláját ellopták mindenestül, a miénket pedig ripityára törték. A tanösvényből mindössze egy önetető, egy tálcás etető és három itató maradt. Tavaly nyár eleje óta, az ismeretlen tettesek szisztematikusan szedik szét a táblákat és madárbarát eszközöket. Egyszerűen nem lehet megérteni miért csinálják ezt, ha ez okoz nekik örömöt, hogy mások munkáját és szórakozását tönkreteszik, akkor nagyon tudjuk sajnálni őket. Az anyagi kártól és a munkánk megsemmisülésétől eltekintve, nem tőlünk vették el ezt, hanem a környéken lakó családoktól és természetbarátoktól. A táblák és információk nekik szóltak, nekik készítettük és most nincs mit böngészniük egy-egy séta alkalmával. De megtaláljuk a módját, hogy újra felépíthessük!!

 

Bármennyire is kilátástalan most a helyzet, mi biztosan nem fogjuk feladni, nem győzhetnek velünk szemben és együttműködve az Önkormányzattal meg fogjuk találni a megoldást és reméljük a tanösvény, második évfordulóján ismét teljes egészében megtekinthető lesz!

 

• Fotók: Lampert Benedek

 

 

Tanösvény kezdő információs táblánk. Így találtunk rá ma délután.

P1270707_resize.JPG

 

 

Az MME tábláját meg se találtuk.
Mindössze a betonalap maradt meg.

P1270709_resize.JPG

 

 

 

200-as_1.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr75205700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iKod 2013.04.07. 18:40:01

Nagyon sajnálom, ne adjátok fel!! Klassz, amit csináltok!

LigetiMadárvédelem 2013.04.07. 21:35:07

Köszönjük!
Amíg vannak akiknek érdemes csinálni, addig nem adjuk fel :)!

SzJuti 2013.04.09. 21:15:13

Mi is nagyon sajnáljuk, a gyerekeknek nagyon sok örömet szerzett. Elkeserítő, értelmetlen vandalizmus! Kérlek, ne adjátok fel! Veletek vagyunk. :)

LigetiMadárvédelem 2013.04.09. 22:30:02

@SzJuti: Köszönjük! És jelentjük, hogy vannak előrelépések az újjáépítéssel kapcsolatban, méghozzá bíztatóak :)!

libaháj 2013.05.07. 13:42:02

Most akadtam erre a topikra. Elképesztő! Kis kényszermunka nem ártana nekik, ja a szüleikkel együtt...hadd gondolkozzanak kicsit.
Már egy éve zajlik ez a vandalizmus. Nem hiszem, hogy a rendőrség néhány kutyás civilruhással nem tudta volna megfékezni őket. Persze arra van ember meg benzin, hogy hajnal 1-kor kilométereken keresztül kövessenek és megbüntessenek, mert nem indexeltem, szánalmas.
süti beállítások módosítása