• Az utóbbi hetekben több olyan madárfajt figyeltünk meg melyeket eddig csak ritkán vagy egyáltalán nem láttunk. Évről évre nő a kerület madárfaj listája, ami egy remek tendencia, reméljük ez így is marad.

 

• Nem is olyan ritka látvány a kerületben a kabasólyom (Falco subbuteo) mint gondoltuk.  Szinte minden este láthatóak az égen (feltehetőleg egy pár) a  Veres Péter út, Mátyás király tér, Erzsébet-liget között. Ez nagyon jó hír, így már állíthatjuk, hogy a kabasólyom gyakori látvány a kerület ezen részén, persze nyilván máshol is észlelték már, de mi egyenlőre csak itt figyeltük meg őket!

Ha valaki máshol is látja vagy látta, kérjük írja meg nekünk a bendeguz@sampilampi.net e-mail címre! Köszönjük!

 

 

Illusztráció: www.birdart.lanius.ro

 

kabasólyom_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.naturfoto.cz

kabasólyom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Bartal Dávid

 

A hétvégén hírt kaptunk egy holló (Corvus corex) felbukkanásáról is. Mi nem tudtunk hasonló esetről mind ezidáig. Egy környékbeli madárbarát, Bartal Dávid figyelte meg a madarat. Bár külsőre nem mondható egészségesnek, mert a farktolla és begy fedőtollai nem épek, valószínűleg egy macska megtámadhatta. Mindenesetre nagyon örülünk a felbukkanásának.

Ha valaki máshol is látja vagy látta, kérjük írja meg nekünk a bendeguz@sampilampi.net e-mail címre! Köszönjük!

 

2011-10-30 10.46.51.jpg

2011-10-30 10.47.24.jpg

2011-10-30 10.47.03.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200-as.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr844802562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása