• Bizony, egy évvel ezelőtt márciusban alapítottuk meg a Ligeti Madárvédelmet, ami azóta működik és újabb tagokkal bővül. Az első odútelepet az Erzsébet-ligetben hoztuk létre. Ezt követte a mátyás király téri a pálfi téri és a sasszem utcai. Az év végi eredményekbe még csak a ligetben és a Mátyás k. téren lévő odúkat vettük bele, de így is megdöbbentő eredményeket kaptunk. Az erről szóló cikket elolvashatja itt: liget-madarvedelem.blog.hu/2011/11/25/evvegi_eredmenyeink . Nagy öröm volt látni mikor a madarak kezdték felfedezni az odúkat, és fáradságos munkánknak láttuk az eredményét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Az odúk kihelyezésén túl, még sok más madárvédelmi munkát is csináltunk. Első ilyen akciónk az andócs utcai óvoda madárbaráttá tétele volt. Madarak és fák napja alkalmából látogattuk meg a kis óvodásokat akik nagyon élvezték az odúk és etetők bemutatását és telepítését. Az itt lévő odúkat is hamarosan megnézzük, vajon használták-e a madarak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Az eddigi legnagyobb munkánk a kerület első tanösvényének létrehozása volt. Egy pályázat keretében kaptunk az önkormányzattól támogatást melyből megvehettük az MME információs tábláit, amikhez csináltunk lábakat. Ezt követően egy egész napot igénybe vevő munka következett, de az eredmény megért minden fáradságot. Ráadásul mikor látjuk, hogy az emberek böngészik a táblákat, keresgélik a képen látott madarakat, az mindig örömet okozott és okoz most is. A tanösvényhez fűződik első rendezvényünk is, amire csaknem 130-an látogattak ki a kis gyerekektől az idősebbekig. A tanösvény átadásáról és felállításáról bővebben: liget-madarvedelem.blog.hu/2011/12//i_matyasfoldi_madarasznap_nem_aktualis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Rengeteg elismerést és pozitív visszajelzést kaptunk az emberektől. A madarásznap után sok új taggal bővült szervezetünk, és bővül még most is. A szomszédos kerületben működő Állat és Ember egyesülettől kaptunk is egy meghívást, hogy tartsunk előadást a téli madáretetésről.

 

Videó is készült:

 

 

 

 

 

 

 •Az ősszel még egy fotópályázat meghirdetésére is sor került ahol négy helyezést díjaztunk: 1.hely-Simon Gábor

                 2.hely-Horváth-Papp Zsuzsanna

                 3.hely-Bakonyi Petra

                 Különdíj-Sajti Viktória

 

Az év utolsó programja pedig a Madarak Karácsonya volt, ahol a programokon kívül árultunk is, valamint egy árverésen közel 30.000ft-ot ajánlottak fel az emberek. Ebből a pénzből már készültek odúk amik ki is lettek rakva, valamint a megmaradt pénzből fejlesztjük és bővítjük tovább a tanösvényt. Már készülnek a táblák is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Ebben az évben is lesz mit tennünk. Szeretnénk minél több odút kihelyezni, programokat szervezni és folytatni eddigi munkánkat ugyanilyen sikerrel. Ez az egy év gyorsan eltelt, mégis rengeteg dolgot sikerült megvalósítani. Idén az egyik legfontosabb feladatunk lesz, hogy a Ligeti Madárvédelmet egyesületként is bejegyezzék.

Köszönjük az eddigi támogatást mindenkinek akik valamilyen formában hozzájárultak természetvédelmi munkánk támogatásához.

 

Ligeti Madárvédelem 2011.03.3.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr464309165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása