• A madarak mindig is híresek voltak találékonyságukról és alkalmazkodó képességükről. Az ember térhódítása miatt, erre a képességükre egyre inkább szükségük is van, ha boldogulni akarnak az általunk teremtett új környezetben. Azonban ez nem egyszerű feladat, ezért van szükség az emberek segítségére is, hiszen a természet helyett, sok esetben nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő élőhelyről. Az egyik legfontosabb mód a segítségre az odúk kihelyezése, etetés, itatás. Azonban a madarak ezt nem mindenhol találják meg, így alkalmazkodniuk kell a körülményekhez, aminek sokszor az a vége, hogy egészen meglepő megoldásokra jutnak. Nem egyszer hallottunk olyat, hogy egy ökörszem régi kabát zsebbe, rigó a gázóra tetejére, más madarak pedig postaládába is fészkeltek.

Bár a ligetben minden adott, hogy megfelelő fészkelőhelyet találjanak a madarak, egy kék cinege pár mégsem a - szerintünk - kényelmes megoldást választotta.

 

 

 

 

Ezeknek a kék cinegéknek a színház szellőzője tűnt szimoatikusnak :).

kékcin_blog.jpg

 

 

Tulajdonképpen ez is biztonságos, sőt, nem ez az első fészekalj, mely itt nő fel.
Ezt már korábban is megfigyeltük, lehetséges, hogy ezek a szülők is itt látták meg a napvilágot :).

kékcin_blog2.jpg

 

 

 

200-as_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr185386454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása