• Másodszor hirdettük meg a Ligeti Madárvédelem fotópályázatát, melyre idén több pályamű érkezett mint tavaly. Köszönjük a pályázóknak a részvételt! Nagyon sok szép képet kaptunk és nem volt egyszerű a választás, de végül megszületett az eredmény.



A szokásos 1-3 helyezésen kívül egy külön díjat is kiosztunk, ami annak a képnek jár, ami technikailag kevésbé profi, viszont a pillanat vagy a kép egésze megérdemel egy díjat.

 

1.helyezett: Szendrei Gábor

Kép technikailag kifogástalan. A főtéma éles, a háttér viszont életlen így a kis mélységélesség miatt nagyon szép az összhatás. A mozdulat is nagyon jó, mert a madárnak a csőrében még ott van a táplálék, emiatt a maga a fotó sokkal "élőbb". Viszont ami a zsűri szemében az első helyre emelte a képet, az az, hogy a fényképnek üzenete van (pl.: ember és állat viszonya, bizalom stb.). Ez volt az a plusz amiért ennek a képnek ítéltük az első helyet!

Gratulálunk!

x_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. helyezett: Füredi Bernát

A képnek a technikai megoldása szintén hibátlan. A kis mélységélesség itt is nagyon szépen kiemeli a madarat. Erőssége az is, hogy a fotón egy viszonylag ritkább madár, a cigánycsuk (a képen hím) látható. Élővé teszi a képet, hogy a madár éppen énekel, ez nagyon jó pillanat.

Gratulálunk!

x.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.helyezett: Kránicz Szilvia

Ezt a fotót egyben kell nézni! Nem a madár rajta a díjnyertes, nem bíborszínű ágak vagy a mélységélesség, hanem az egész egyben, remek kompozíció! A fotóalany (hím barátposzáta) ennek ellenére azért sokat számított. Ezt a madarat nehéz lefotózni, de itt még a pillanat is nagyon jó, amint éppen fészekanyagot gyűjt.

Gratulálunk!

x_3jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Különdíj: Török Judit

A technikai megoldás nem tökéletes, de a különdíj kiosztásakor nem is ezt vettük figyelembe. A képen egy nagyon jól elkapott mozzanat látható, a tényleges etetés pillanata.

Gratulálunk!

x_blog.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyertesek jutalmait postai úton küldjük el.

 

• Köszönjük minden pályázónak a részvételt és gratulálunk nekik is! Buzdítunk mindenkit, hogy jövőre induljon vagy aki idén nem ért el helyezést újból próbálja meg!

Várunk mindenkit jövőre!

 

 

 

 

200-as.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr434862772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása