Közlemény

2013.02.04. 21:37

Az idei év nagy változással indul számunkra, mert mostantól három odúteleppel kevesebbet felügyelünk.


Reszt Károllyal együtt alapítottuk a Ligeti Madárvédelmet, később személyes okok miatt ketté vált utunk.
Ő készítette az első 58 odút (az erzsébet-ligeti, mátyás király téri és a pálfi téri odútelepek; a tanösvény odúi nem tartoznak ide), amit az elmúlt másfél évben mi kezeltünk és ellenőriztünk. Most úgy döntött, ezután maga kezeli ezeket az odútelepeket.


Tehát az új felállás szerint a Ligeti Madárvédelem felügyelete alá a következő telepek tartoznak:

a szilas-pataki, a sasszem utcai, a madárbarát óvoda és a tanösvény odúi.
Semmi gond,
létrehozunk új odútelepeket. Tavaly volt utoljára, hogy végigjártuk szokásos ellenőrző utunkat. Az ezekkel kapcsolatos korábbi cikkeket nem töröljük ki, hiszen az eredményeket mi jegyeztük le, az adatokat mi kezeltük és statisztikailag is fontosak.

 

 

cinege_50.jpg

 

P6160180.jpg

 

 

 

263608_221487261218910_208665525834417_750573_7716532_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr655047989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyuri Mackó 2013.02.06. 00:07:27

Kedves Benedek Lampert! Igazán nem szép dolog, hogy ebben a közleményben Ön a tények egy részét nem hozta nyilvánosságra, és egy kicsit elferdítve tárta fel a történteket. Ezt maga Reszt Károly is és több hozzászóló is szóvá tette itt az előzőekben, de Ön az összes hozzászólást egyszerűen törölte, ezzel is igazolva, hogy a hozzászólónak igazuk volt, amikor kritizálták a közlemény valóság tartalmát. Lényegesen egyszerűbb lett volna ha Ön javít a közlemény szövegén, és nem teszi ki magát annak, hogy Önröl rossz hírek terjedjenek. Mondjuk ezen egy kicsit megpróbálhatna elgondolkodni a következő törlés előtt.

Haraszti Balázs 2013.02.06. 09:30:07

Ez a közlemény inkább helyreigazítás,amit másfél évig birtokoltak ahogy látom jogtalanul. Éva barátnőm is azt mondta,hogy ezt mind a Ligeti Madárvédelem csinálta. Érdekes,akkor a szétválásnál miért nem lett megírva,hogy kinek mi a tulajdona...
Ez így jogos mindenki a saját portáján tevékenykedjen!
Balázs

Gyuri Mackó 2013.02.06. 10:41:29

A közleményben érintett Reszt Károly az alábbi észrevételt tette, ami több más hozzászólással együtt sajnos törölve lett:
"A cikk nem teljesen hiteles, mert az óvodai és a Saszem utcai odútelepet is én készítettem,csak átengedtem a Ligeti Madárvédelem részére. Valóban meguntam,hogy az odúimat ellenőrizgetik,fényképezgetik és pózolnak vele,ezért megegyeztünk,hogy most már nem nyúlhatnak ezekhez a madárlakokhoz. Kíváncsian várom mikor fognak végre helyettem etetni a tanösvényükön...." Nos én és sokan mások is maximálisan inkorrekt dolognak tartjuk, hogyha valaki ír valakiről, és az érintett hozzászól, annak a hozzászólását kitörölni.

Homok Andrea 2013.02.06. 13:13:19

Eddig nem akartam a vitába beleszólni, de most szeretném a helyzetet tisztázni. Benedek Anyukája vagyok, én is ott voltam az elején, részt vettem a Ligeti Madárvédelem munkájában. Szétváláskor Reszt Károly megengedte, hogy az odúkat ellenőrizzük feljegyzéseket készítsünk azok állapotáról.Soha nem említettük, hogy ezek az odúk a mi tulajdonunk. Ha mégis történt erre vonatkozó, félreérthető megjegyzés ezen esetben elnézést kérünk, nem volt szándékos. Viszont az tény, hogy a Reszt Károly által készített odúkat (Erzs.liget, Mátyás kir.tér,Pálfy tér, Sasszem u., Pipitér óvoda)Bencéék rendszeresen ellenőrizték, tisztították, feljegyzéseket készítettek,amelyeket a blogon fel is tüntettek. Gondolom itt lehetett a félreértés, hogy "eredményeinkként" írták le. Igazából most ezen vitatkozunk, hogy kinek az eredménye? Azé aki építette, vagy aki pucolta? Mind a kettő.Egyébként meg nem tök mindegy? Nem a madarak a fontosak? Vagy lakbért fizetnek az állatok az odúk használatáért?-mert akkor tényleg nem mindegy ki a tulaj. A lényeg: megállapodás szerint az Erzsébet-ligeti odútelep, Mátyás kir tér, Pálfy téri odútelep,amely Reszt Károly tulajdona. Ligeti Madárvédelem ezentúl semmilyen tevékenységet nem folytat ezekkel kapcsolatban. A Sasszem u.- odúkat (amely egy kertben van) és az ovis odúkat is visszaszolgáltatjuk, ha igény van erre is. Egyébként évente kétszer az ovisokkal együtt ellenőrizzük azokat.Remélem az odúk tulajdonjogát immáron tisztáztuk, ezzel kapcsolatban nincs félreértés.Végül a kommentekről: Sértő, rágalmazó kommenteket továbbra is töröljük, építő kritikákat nem. Azt hiszem az elég sértő volt, hogy Benedek munkáját Károly arra degradálta, hogy "pózol az odúk előtt...stb".Magánvéleményem: a vitát itt szeretném berekeszteni. Adott egy 17 éves gyerek aki saját szabadidejében próbál a közért tevékenykedni többed magával. Nem mondom, hogy nem vét hibát,amelyre mi szülők is felhívjuk a figyelmét és tanul belőle. De szerintem inkább tiszteletreméltó az, hogy egyáltalán foglalkozik a környezetével,próbál tenni is érte. Éppen ezért értetlenül állok a felnőttek támadásai előtt, amelyek elől próbálja magát védeni. Úgyhogy szeretnék mindenkit arra kérni, hogy ezentúl foglalkozzanak a saját természetvédő tevékenységükkel, gondolom mindenkinek van egyéb dolga, mint az, hogy a Ligeti Madárvédelem tevékenységét kritizálják, számon kérjék. A gyereket letiltottam a facebook bármely oldalán megjelenő komment lereagálásáról, ezt vegyék figyelembe. A blogra beérkező sértő kommenteket pedig én moderálom. További kellemes madarászást mindenkinek, jön a tavasz, lesz munka bőven!

Haraszti Balázs 2013.02.06. 17:01:15

A munka nem évszakfüggő most is lehet, sőt kell etetni és itatni. Nem értem ez a vita miről szól amibe egy szülőnek is bele kell avatkoznia, hiszen tisztázódott kinek milyen odútelepei vannak és azokat természetesen a tulajdonosai fogják kezelni. Nem értem,hogy miért szelektálják a hozzászólásokat, szerintem ha valakinek nincs rejtegetni valója, az nem is töröl le semmit. Én úgy értelmeztem ezt az egészet,hogy itt nem a gyerek volt támadva, ha nem egy egyszerű helyreigazítást szeretett volna az odútulajdonos kieszközölni. A blogot végignézve nem derül ki semmi arról,hogy a Károlynak egyáltalán köze van az odúkhoz.Valószínű neki ez nem volt szimpatikus. Ezt a közleményt a fia jelentette meg.Lehet,hogy már akkor kellett volna Önnek ezt moderálnia.

LigetiMadárvédelem 2013.02.06. 17:22:46

Jobbra az odúk címszó alatt találhatók a telepek felsorolása. Itt az egyik példa, név szerint és képpel ellátva:

liget-madarvedelem.blog.hu/2011/08/15/erzsebet_ligeti_odutelep

A kommenteket az adminok nem a tartalmuk, hanem a stílusuk miatt törölték. Ha privát üzenetben megkértek volna minket, hogy módosítsuk a cikken ezt meg ezt, minden további nélkül megtettük volna. Illetve a cikkben semmilyen valótlanságot nem tettünk közzé. Csak a témára szorítkozva, tömören írtuk le a változást, csupán tájékoztatás jelleggel, hogy az olvasók és tagok értség, hogy többet mért nem lesz róluk szó.

Gyuri Mackó 2013.02.06. 18:22:21

Tisztelt Ligeti Madárvédelem! Ez volt az első hozzászólás, a közleményben érintett részéről. Mi volt ebben olyan stílusú ami miatt ezt a hozzászólást törölni kellett? "A cikk nem teljesen hiteles, mert az óvodai és a Sasszem utcai odútelepet is én készítettem,csak átengedtem a Ligeti Madárvédelem részére. Valóban meguntam,hogy az odúimat ellenőrizgetik,fényképezgetik és pózolnak vele,ezért megegyeztünk,hogy most már nem nyúlhatnak ezekhez a madárlakokhoz. Kíváncsian várom mikor fognak végre helyettem etetni a tanösvényükön...." Azt pedig kifejezetten méltánytalannak és igazságtalannak tartom, hogy Önök egy olyan az ügyben érintett ember feje felett mondanak itt különböző véleményeket, aki az oldalról az első hozzászólása után ki lett tiltva, és még meg sem tudja magát védeni. :(

Gyuri Mackó 2013.02.06. 18:31:02

Tisztelt Ligeti Madárvédelem! Ha én egy ügyben közleményt jelentetek meg egy másik féllel történt megállapodásról, akkor előtte a megjelentetni kívánt közlemény tartalmát elküldöm az ő részére is, és megkérdezem tőle, hogy ez a szövegezés számára is elfogadható-e, és csak az ő egyetértése után jelentetem meg ezt a közleményt. Ha Ön ezt az elvárható lépést megtette volna, ez a helyzet sem alakult volna ki. Ehelyett ön egy kis elhallgatással megpróbálta saját javára kedvezőbben megvilágítani a helyzetet, és z Ön által alkalmazott inkorrekt tájékoztatási stílus eredménye lett ez a konfliktus.

Gyuri Mackó 2013.02.06. 18:42:28

Idézem az ügyben is érintett Vikó Viktória Sajti hozzászólását a Ligeti Madárvédelem Facebook oldaláról:"Nem szeretnék részt venni egy ilyen vitában, de engem bánt, hogy Adina és Karesz szerepét a madárvédelemben teljességgel elhallgatjuk. A félreértések elkerülése végett előrebocsátom, hogy az együttműködés köztünk is megszakadt, úgyhogy mindenki bizonyos lehet benne, hogy nem érdekből vagy számításból kelek a védelmükre!! Tehát: Adina és Karesz madarászat-, és természetfotózás területén hatalmas tudással bírnak, tehát az odúk saját pénzen-, és időben való készítésén felül is sok egyéb dologgal is hozzájárultak például a blog tartalmához, és egyáltalán a Ligeti Madárvédelem működéséhez. S mindezen érdemeiken túl vitathatatlan a tény, hogy mélységes lelkiismerettel, felülmúlhatatlan odaadással és kimondhatatlan felelősséggel 'szolgálják' tollas barátaikat. Például sem idő hiányában, sem egy emberek között zajló vita okán sem hagyják abba az etetést és itatást, mert minden körülmények között szem előtt tartják, hogy ez ártatlan madárkák életébe is kerülhetne. És teszik mindezt anyagi támogatás nélkül, saját forrásból. Tehát ne bántsuk már Őket! Persze, tudom, minden embernek vannak hibái, bűnei, gyarlóságai, sérelmei, de az erényeiket ne tagadjuk el, mert a legkevésbé sem érdemlik meg!! Köszönöm a figyelmet!"

Haraszti Balázs 2013.02.06. 22:23:02

A példa valóban jó csak kár, hogy 2011-es a cikk! Visszanézve a bejegyzéseket egy utalás sincs róla sehol,hogy Károly a kezelést Önökre bízta. Viszont a cikkek egyértelműen sugallják a kisajátítást. Szerintem zárjuk le a témát,mert úgy látom egyre jobban belekavarodnak a hozzászólásaikba.....
süti beállítások módosítása