• Egy hét múlva itt a karácsony, ezért bizonyára már mindenki ünnepi lázban ég, de a Ligeti Madárvédelemnél mi úgy gondoltuk, hogy egy utolsó évzáró karácsonyi rendezvény még belefér. Igaz, hogy ilyenkor mindenki elfoglalt a készülődéssel, de pont ezért egy kis ünnepi program mindenkinek felüdülés volt.

 

Az Erzsébetligeti Színházban a Kincses Liget nevű kertvárosi vásáron mi is árulhattunk különböző termékeket. Ezúton is köszönjük nekik ezt a lehetőséget! Az eladásra szánt áruink persze mind a madarakkal voltak kapcsolatosak, például: odúk, etetőanyagok, cinkegolyó, tálcás- és ablaketető, valamint madaras dísztárgyak is helyet kaptak asztalunkon.

 

• Fotók: Harangozó Adina, Reszt Károly

 

-Egy egész sor asztalt kaptunk, aminek az egyik fele madárbarát eszközökkel, a másik dísztárgyakkal volt megrakva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- A különféle dísztárgyak papírból, kézzel készültek, mind egyedi darabok, melyeket erre az alkalomra készített: Bátki Gizella iparművész. Ezúton is köszönjük neki hozzájárulását!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • A Kincses Liget hirdetett egy jótékonysági árverést, melyen az összegyűlt pénzt a Ligeti Madárvédelemnek ajánlották fel. Természetesen ennek az összegnek a 100%-át a madárvédelemre fogjuk fordítani. Azaz, a tansövény bővítésére illetve odúk kihelyezésére. Nagyon nagy köszönet a felajánlott tárgyakért, amiket felajánlottak az emberek, és ezzel hozzájárultak madárvédelmi munkánkhoz. Ismét jó volt látni az emberek segítőkészségének jeleit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Négy órakor pedig kezdődött a Madarak Karácsonya ami nagyon jól sikerült, a karácsonyi hangulat érezhető volt, és pozitív visszajelzéseket kaptunk. Először egy madaras mesét hallgathattak meg a kisebbek, majd három vers elszavalása következett. Az épületen belüli programokat zárván, a fotópályázatunk eredményhirdetése következett, ami majd külön topikban lesz látható holnap este.

 

- A mesét Csúcs Márta mondta el a gyerekeknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- A három verset, Barna Eszter, Király Rita és Barna Zsombor szavalta el nekünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 - A fotópályázat végeredményét Harangozó Adina természetfotósunk hirdette ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Ezek után következett a Madarak Karácsonyfájának feldíszítése. Ahogy korábban mondtuk, diófüzérrel, cinkegolyóval és almákkal. A fenyőfa körül fákják és mécsesek gondoskodtak a világításról és a fenyőfáig is a mécsesek mutatták az utat. Felnőttek és gyerekek egyaránt örömüket lelték ebben, hiszen így a madáretetés és a karácsony össze lett kapcsolva, jobban mondva, idén a madarak is kaptak ajándékot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Köszönjük mindenkinek aki eljött és reméljük jól érezték magukat a madárbarátok ezúttal is. A jövő évben is várjuk az érdeklődőket a különböző rendezvényeinkre!


•Köszönet:

- Az Erzsébetligeti Színháznak, ők biztosították a Harmónia termet, ahol az egész vásár és rendezvény lezajlott.

-A Kincses Ligetnek, akik lehetőséget adtak arra, hogy árulhassunk, valamint ők bonyolították le az árverést is.

-Barna Eszternek, Király Ritának és Barna Zsombornak a szép versekért.

-Csúcs Mártának a meséért, melyet a gyerekeknek olvasott fel.

-Bátki Gizella iparművésznek, a gyönyörű alkotásokért.

-Mindazoknak akik az árverésre felajánlottak tárgyakat és ezzel támogattak minket.

 

• Ez volt idei utolsó cikkünk, reméljük honlapunk rendszeres, vagy éppen csak a néha fel-fel néző olvasóinak tudtunk segíteni ebben az évben cikkeinkkel vagy akár személyesen is és élvezték weboldalunk böngészését, valamint a programjainkon való részvételt.

 

Békés Boldog Karácsonyt és madaras élményekben gazdag Boldog Újévet kíván a: Ligeti Madárvédelem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr923480240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása