• Pár nappal ezelőtt kaptunk egy bejelentést arról, hogy láttak a környéken egy sérült dolmányos varjút, akinek a szárnya valószínűleg el van törve. Természetesen ezt nem hagyhattuk figyelmen kívül és az első etetéssel egybekötve, megpróbáltuk megtalálni a madarat. Nem volt egyszerű, de végül szerencsénk volt. A varjú pont előttünk ugrált át az úton, bal szárnyát lógatva húzta maga után. Sajnáltuk szegényt, de annak örültünk, hogy fürge és aktív, mert ez azt jelentette, hogy valószínűleg nincs betegsége, vagy belső sérülése, ami sokkal nagyobb probléma lett  volna. Negyedórányi "fogócska" után sikerült befogni a madarat. Mivel az ilyen esetekben nem elegendő, a bárki által elvégezhető, elsősegély ezért a további kezeléshez szakemberek kellettek. Felvettük a kapcsolatot a Noé Állatotthon Alapítvánnyal, akik az ilyen esetekkel foglalkoznak. A rövid információ csere után, elszállítottuk a varjút az Állatotthonba, ahol megbizonyosodhattunk afelől, hogy jobb helyre nem is kerülhetett volna. Itt nemcsak kutyák, hanem rókák, sakálok, borzok és mint kiderült, a varjak is otthonra találnak, sőt ezeknek a madaraknak külön röpdéjük van, amiből bármikor kirepülhetnek.

 

 

Az állatotthonban jó kezekbe került, mostanra túl van az orvosi kezeléseken is.

image_3_resize.jpeg

image__resize.jpeg

 

 

 

Az itt dolgozók rendkívül kedvesek és segítőkészek voltak, röviden körbe is vezettek minket, és meg mutatták a  a varjú a leendő helyét, ahol még számos másik madár is lakott. A gondozók azt mondták, hogy néha a teljesen egészséges madarak is bejönnek a röpdébe egy kis potya elemózsiára.

 

 

Ezen a ki- és bejáraton tudnak a madarak közlekedni.
Amelyik varjú felépült szabadon távozhat, de, ha akar vissza is jöhet.

imagejl.jpeg

 

 

 

Ez a történet tehát jól végződött, a varjú további sorsáról még fogunk hallani az Állatotthon jóvoltából, illetve még egyszer szeretnénk megköszönni Nekik a segítséget!

200-as_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr425653483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása