• Pár héttel ezelőtt kaptunk egy felkérést az Állat és Ember Állatvédő Egyesülettől, hogy tartsunk egy nagyjából félórás előadást a madarak téli védelméről. Természetesen elfogadtuk, hisz részünkről a megtiszteltetés. Az előadás a szomszédos XV. kerületben volt. A minket "vendégül látó" egyesület, mindenre felkészült, hoztak madáretető részeket amikből később össze lehetett rakni a madaraknak a "svédasztalt". Két aranyos kutyus is részt vett a programon a gyerekek nagy örömére.

Mi egy számítógépes prezentáció segítségével, képről-képre elmondtuk mire kell figyelni az etetésnél, mivel érdemes etetni, helytől függően, milyen etetővel célszerű várni a kertek daloló vendégeit. A képek mellett etetők, illetve odúk bemutatásával tettük még szemléletesebbé az előadást. A gyerekek egy-egy résznél kérdésekre felelhettek, amelyek egy alkalommal sem maradtak megválaszolatlanul. Reméljük ezzel az előadással is segíthettünk az érdeklődő állatbarátoknak abban, hogy hatékonyan és helyesen etessék a madarakat.

 

•Fotók: Harangozó Adina

 

-A technika kicsit megtréfált minket, de azért az előadás rendben lezajlott :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-A fakuszodútól kezdve a kuvik költőhelyen keresztül, minden típusból vittünk, hogy aki szeretné megnézhesse őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- A vaku miatt kicsit fakónak tűnhet, ott azonban teljesen jól látszott, hogy Karesz éppen a kertes házzal nem rendelkező madárbarátoknak mutat egy példát, miként lehet etetőt és odút is kihelyezni a hasonló helyekre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Az önetetőből kirepülő, illetve beröppenő cinegékről szóló videó mindenkinek nagyon tetszett. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Mikor az odúkhoz értünk, a hallgatóságnak körbe vittük a szóban forgó költőhelyet, és megmutattuk kívülről belülről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 -Az itatóban fürdőző kék cinege szintén nagy sikert aratott. Mint látható, az előadásról videó felvétel is készült, ez majd látható lesz honlapunkon. (Folyamatban van a tanösvény átadásáról készült videó feldolgozása is, hamarosan érkezik.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 -Az előadás végén a látogatók odajöhettek az asztalkákhoz, és mindenkinek válaszoltunk a kérdésére. Jó volt látni, hogy mennyire érdeklődnek a madarak iránt :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Az Állat és Ember Egyesület valóban nagyon felkészült, még kis madár színezőket is hoztak a gyerekek számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Ezúton is köszönjük a meghívást, és részünkről az öröm, hogy részt vehettünk ezen a programon!

 

• Még két hét és megrendezésre kerül a Madarak Karácsonya programunk december 17-én. Részletes leírás és cikk, most szombaton. Várunk mindenkit szeretettel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liget-madarvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr303440687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása